SEDAM RAZLOGA ZA KUPNJU MARLEX INVEST STANA!

1. KVART U KOJEM JE SVE NA DOHVAT RUKE!

U neposrednoj blizini zgrade su prodavaonice prehrambenih proizvoda, pekarnice, kafići, frizerski i kozmetički salon, te nekoliko drogerija, ljekarna i dvije specijalističke ordinacije. Kvart ima zelene površine i dječje igralište, nekoliko dječjih vrtića, osnovnu i srednju školu, a vrlo blizu je i mala zelena tržnica. Do strogog centra grada stiže se nakon 15-tak minuta laganog hoda.

2. STANOVANJE U SKLADU S PRIRODOM!

Marlex stanovi su ekološki, zeleni stanovi koji pogoduju zdravlju ljudi i okoline. U kladu s činjenicom da je suživot s prirodom jedina moguća opcija, u izgradnji su korišteni prirodni materijali koji ne škode ni ljudima ni okolini, poput betona i cigle. Sva izolacija i stolarija ima ekološki certifikat, neškodljiva je i može se reciklirati. Nadalje, svi su prostori opremljeni suvremenim kondenzacijskim uređajima za centralno grijanje čime se dokazano bitno smanjuje emisije štetnih tvari.

3. STANOVANJE KOJE POGODUJE ZDRAVLJU!

U skladu s činjenicom da je alergija najčešća bolest današnjice, klimatizacija prostora je opremljena plazma filterima koji pogoduju prevenciji ali i doprinose ublažavanju simptoma alergijskih oboljenja koje nažalost ugrožavaju i sve više djece. K tome, za toplinsku izolaciju balkona i terasa korišteni su nosivi termoizolacijski elementi za vanjske isturene dijelove zgrade, koji sprečavaju pojavu toplinskih mostova, te tako i vlažnih zidova i plijesni koji mogu ugroziti i ljudsko zdravlje.

4. OAZA UDOBNOSTI, MIRA I TIŠINE

Marlex stanovi u pravom su smislu riječi oaze udobnosti, mira i tišine, zahvaljujući vrhunskoj stolariji i izolaciji koja između ostalog štiti i od jednog od najčešćih uzročnika stresa, buke. U njima nema ni neželjenih „kupaoničkih“ zvukova koji su za stanare običnih stanova nešto normalno, jer je zahvaljujući inteligentnom zvučno izoliranom sustavu odvodnje vode, nivo buke znatno niži nego kod standardnih cijevi. K tome zaštiti od buke doprinose i suvremena bešumna dizala i agregati za njihovo napajanje. Štoviše, stanari su pošteđeni i mirisa iz susjednih stanova jer svaki stan ima zasebni kanal za ventilaciju kuhinje, kupaonice i WC-a s krovnim izvodom.

5. MINIMALNE REŽIJE

Prilikom projektiranja i izvedbe stambene zgrade vodilo se računa kako o novčaniku stanara tako i o uštedi energije, pa su primjerice stambeni i poslovni prostori opremljeni suvremenim kondenzacijskim uređajima za centralno grijanje zahvaljujući kojima se ostvaruje i do 17% uštede na troškovima grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju. Općenito Marlex-invest zgrada je u pravom smislu energetski učinkovita zgrada u kojoj stanari efikasno koriste energiju, te plaćaju manje račune za vodu, struju, plin…

6. MINIMALNI TROŠKOVI ODRŽAVANJA!

Zahvaljujući kvalitetnim materijalima i vrhunskoj izvedbi, majstori će nakon useljenja rijetko zalaziti u Marlex-invest stambenu zgradu. Primjerice, prodor vode u podrume, te preko krovova u gornje stanove, (prodori vode su najčešći kvarovi u stambenim zgradama!) nemoguć je, jer se za hidro-izolaciju krovišta zgrade, te terasa penthausa koristi najsuvremenija jednoslojna membrana od ekološke sintetičke gume. K tome, za toplinsku izolaciju balkona i terasa korišteni su nosivi termoizolacijski elementi za vanjske isturene dijelove zgrade, koji sprečavaju pojavu toplinskih mostova koji su čest uzrok građevinskih šteta.

7. PARKIRANJE LAKŠE NO IKAD!

Za razliku od ostalih Marlex podzemnu garažu ne krasi šuma stupova koji otežavaju kretanje i parkiranje čak i najvještijim vozačima. Zahvaljujući konstrukciji izvedenoj armirano čeličnim kablovima, te posebnim, većim i tanjim stropnim pločama, između parkirnih mjesta nema stupova što između ostalog znatno olakšava parkiranje automobila.